Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granola jabłkowo-cynamonowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 2 szklanki
jabłko 1 szt
cynamon Prymat 2 łyżki
miód 1 łyżka
olej 1 łyżka
pestki słonecznika garść
rodzynki
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: Granola jabłkowo-cynamonowa

Utrzeć jabłko. Wszystkie składniki oprócz rodzynek i orzechów wymieszać w misce, wyłożyć na blachę i podpiec do lekkiego zrumienienia.Pod koniec pieczenia można dodać orzechy, ale należy uważać by ich nie przypalić, ponieważ będą gorzkie. Ja rodzynki i orzechy dodaję do już przygotowanej granoli, a jem najczęściej z jogurtem naturalnym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak