Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita truskawkowa z dodatkiem arbuza

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 50 dkg
arbuz 30 dkg
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Granita truskawkowa z dodatkiem arbuza

Umyć truskawki, pozbawić szypułek, pokroić w plasterki.
Arbuza obrać, wybrać pestki, pokroić w kostkę.
Włożyć do miski, posypać cukrem, odstawić na 40 minut.
Truskawki, arbuza zmiksować, wymieszać, jeśli jest mało słodkie dosłodzić.
Włożyć do płaskiego naczynia, wstawić do zamrażalnika na 40 minut.
Po tym czasie zeskrobać widelcem, zamarzającą mieszankę na ściankach naczynia.
Wstawić z powrotem do zamrażalnika.
Czynność powtarzać trzy razy, aż powstaną kryształki lodowe.
Granitę można polać sosem truskawkowy albo żurawinowym.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak