Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowany kalafior z bułką czosnkową na maśle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 150 g
czosnek 2 ząbki
sól
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowany kalafior z bułką czosnkową na maśle

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy około 2l wody, solimy i zagotowujemy. Kalafior dzielimy na małe różyczki po czym wrzucamy do wody i gotujemy przez kilka minut - sprawdzamy by się nie rozgotował. Wyciągamy ugotowane różyczki.
Krok 1 - Gotowany kalafior z bułką czosnkową na maśle foto
2
Na patelni roztapiamy masło, następnie dodajemy bułkę tartą i przeciśnięty czosnek - doprowadzamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Krok 2 - Gotowany kalafior z bułką czosnkową na maśle foto
3
Następnie bułeczką na masełku z czosnkiem polewamy różyczki kalafiora i podajemy na gorąco jako dodatek do mięs i ziemniaków. Smacznego
Krok 3 - Gotowany kalafior z bułką czosnkową na maśle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 16.02.2014 20:48
bardzo fajne urozmaicenie :)
Kuchenka 23.07.2013 15:22
fajne danie
Gracer 24.07.2012 14:05
mniam kalafiorek
Paweł10 23.07.2012 12:25
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak