Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowana rzodkiewka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 300 gram
sól do smaku
płatki kukurydziane 100 gram
margaryna 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: gotowana rzodkiewka

Rzodkiewkę pozbawiamy liści i korzonków, płuczemy. Przekrawamy na pół i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Płatki kukurydziane mielimy przez maszynkę do mielenia. Margarynę rozpuszczamy w małym garnuszku, wsypujemy zmielone płatki kukurydziane i przesmażamy. Następnie polewamy rzodkiewkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 24.06.2013 06:27
dla mnie to nowość
Alex_M 13.02.2013 10:11
ja uwielbiam gotowaną rzodkiewkę! najbardziej w zupie :) Twoj przepis ciekawy!
Fiffi 29.10.2012 22:52
ja tez pierwsze widzę taki przepis
zolzica 25.10.2012 17:31
W życiu do głowy by mi nie przyszło, żeby ugotować rzodkiewkę! muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak