Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana fasolka szparagowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 gram
sól
płatki kukurydziane 40 gram
margaryna 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana fasolka szparagowa

Fasolkę obieramy i dokładnie płuczemy. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli (1 łyżka płaska). Odcedzamy. Płatki kukurydziane mielimy w maszynce do mielenia mięs. Margarynę topimy w małym garnuszku. Dodajemy zmielone płatki kukurydziane i podsmażamy przez chwilę. Fasolkę przekładamy na półmisek i polewamy zasmażką. Podajemy jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 03.01.2014 22:09
Ciekawy pomysł z tymi płatkami :)
Wacław 29.12.2013 14:34
uwielbiam taka fasolkę !
Róża1 20.08.2013 10:10
ciekawy przepis:-)
Halina14 16.08.2013 15:11
lubię fasolkę szparagową
fotoviderek 15.08.2013 07:46
Chętnie spróbuję z płatkami :)
pajbek 15.08.2013 06:47
Lubię takie jedzonko :-)
Mniam 15.08.2013 00:34
Proste i smaczne.
Megg 14.08.2013 21:28
super fasolka
sasanka 14.08.2013 20:52
jeszcze nie jadłam z płatkami kukurydzianymi, pora spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak