Golonka w warzywach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonki

    2-3 szt
  • marchew

    3-4 szt
  • por

    1 szt
  • seler

    1 szt
  • Sól, pieprz, majeranek

    do smaku
  • cebula

    1 szt
  • kapusta biała

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę oczyścić i umyć. Włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą i przykryć. Zago­tować i zebrać szumowinę. Dodać przyprawy. Goto­wać pod przykryciem do miękkości. Warzywa obrać, opłukać, pokroić w paski i dodać do golonki na go­dzinę przed końcem gotowania.
Gotową golonkę wyjąć z wywaru i ułożyć na półmisku. Warzywa z wywaru odcedzić i ułożyć wokół mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 11.07.2013 08:10
musi być pyszna ta golonka :-)
Ela15 15.12.2012 11:44
pięknie wygląda
aacaac 04.11.2011 08:20
fajne
Tika4444 05.12.2010 11:57
fajna
Emilia22 09.11.2010 17:43
Wygląda szałowo:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat