Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

GOLONKA W PIWIE Z DOMOWYM CHRZANEM

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa
2 szt
czosnek
1 główka
piwo
2 szkl
chrzan
2-4 łyżki
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
3-4 szt
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: GOLONKA W PIWIE Z DOMOWYM CHRZANEM

Golonki oczyszczamy i zalewamy świeżą wodą, gotujemy na małym ogniu przez ok. 2 godz., dodajemy liśc i ziele i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Kiedy widzimy, że golonka jest już gotowa czyli kości ładnie odchodzą, odlewamy resztę wody i zalewamy piwem i jeszcze chwilę dusimy pod przykryciem. Podajemy gotową gorącą golonkę z domowym chrzanem, przepis na stronie: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/265501/chrzan-mojego-meza.html.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 04.03.2017 14:28
Jakiego piwa użyłaś, ze golonka jest biała? U mnie nawet z jasnym piwem zmienia kolor na ciemniejszy.
Noruas 26.01.2013 17:40
Nie tylko ONY, ja też :)
ONY_za_kare 26.01.2013 17:34
Pycha Pycha Pycha!!!!!! to jest to co ONY lubi najbardziej na świecie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak