Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOLONKA W PIWIE Z DOMOWYM CHRZANEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 szt
czosnek 1 główka
piwo 2 szkl
chrzan 2-4 łyżki
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: GOLONKA W PIWIE Z DOMOWYM CHRZANEM

Golonki oczyszczamy i zalewamy świeżą wodą, gotujemy na małym ogniu przez ok. 2 godz., dodajemy liśc i ziele i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Kiedy widzimy, że golonka jest już gotowa czyli kości ładnie odchodzą, odlewamy resztę wody i zalewamy piwem i jeszcze chwilę dusimy pod przykryciem. Podajemy gotową gorącą golonkę z domowym chrzanem, przepis na stronie: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/265501/chrzan-mojego-meza.html.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 04.03.2017 14:28
Jakiego piwa użyłaś, ze golonka jest biała? U mnie nawet z jasnym piwem zmienia kolor na ciemniejszy.
Noruas 26.01.2013 17:40
Nie tylko ONY, ja też :)
ONY_za_kare 26.01.2013 17:34
Pycha Pycha Pycha!!!!!! to jest to co ONY lubi najbardziej na świecie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak