Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki ziemniaczane z gryką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka/ młoda
ziemniaki 1 kg
kasza gryczana 1 szklanka
cebula biała 2 szt
jajko 1 szt
sól i pieprz do smaku
tłuszcz 3 łyżki
przyprawy do zup / do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki ziemniaczane z gryką

Wykonanie:
Kapustę sparzyć, oddzielić liście i oczyścić z nerwów. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odcisnąć nadmiar soku, dodać usmażoną cebulę, jajko, kaszę i przyprawy do smaku. Na liściach kapusty układać farsz, zwijać gołąbki i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem. Każdą warstwę skropić tłuszczem, posypać przyprawą do zup. Po czym przykryć i piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Podawać z sosem pieczarkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 29.05.2017 11:53
chodzą za mną takie gołąbki:)
Wacław 29.05.2017 10:00
ciekawy pomysł :-)
w mojej kuchni 28.05.2017 22:49
same pyszności
olkaaa 28.05.2017 13:36
jeszcze nie robiłam
Stenka 28.05.2017 12:15
ciekawy przepis
Róża1 28.05.2017 11:31
pychotka :-)
Krystyna32 28.05.2017 09:51
bardzo smaczne
gosia56 28.05.2017 09:27
na pewno pyszne ;)
Krzysztof15 28.05.2017 07:43
ciekawy przepis
Franciszek 27.05.2017 23:23
Pyszne danie
Renataj 27.05.2017 22:21
Apetyczny pomysł na jarskie gołąbki:)
Janina 27.05.2017 21:48
Ciekawy przepis;))
dodi 27.05.2017 20:59
jadłam kiedys podobne
agnieszka214 27.05.2017 20:57
Pycha są takie gołąbki
Madzai 27.05.2017 20:44
Pyszności!
Edita 27.05.2017 20:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak