Gołąbki z surowymi ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 szt
  • ziemniaki

    1,5 kg
  • kasza jęczmienna

    300 g
  • cebula

    3 szt
  • ząbek czosnku

    3 szt
  • olej do smażenia

  • sól

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę sparzyć , oddzielić liście i odciąć twarde końce.Cebulę i czosnek obrać posiekać i zeszklić na oleju.
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach , dodać cebulę i surową kaszę . Wymieszać i doprawić ulubionymi przyprawami. Farszem napełnić liście, zawinąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przykryć naczynie i zapiekać ok 1 h.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat