Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżemi grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 12 liści
ryż 200 g
cebula 2
kostka rosołowa
oliwa
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
pieprz
sos sojowy na farsz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżemi grzybami

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy 12 liści z białej kapusty.. Cebulę kroimy w kostkę, prawdziwki drobno łamiemy. Ryż gotujemy z kostką rosołową. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulkę id oprowadzamy do zeszklenia, dodajemy grzybki, całość solimy i dodajemy magii i sos sojowy, podsmażamy podlewając wodą aby zmiękły dokładnie. Ryż odsączamy. Kiedy grzybki są już miękkie dodajemy ryż i całość zasmażamy około 2 minuty doprawiając pieprzem, solą i magi.
Krok 1 - Gołąbki z ryżemi grzybami foto
2
Do garnka o dużej średnicy wlewamy 3 łyżki oliwy na której rozkładamy około 4 liście kapusty. W pozostałe liście zawijamy przygotowany farsz. Gotowe gołąbki układamy w garnku, zalewamy 1l wody, solimy i dodajemy kilka kropel magii - nada nam intensywniejszy smak.
Krok 2 - Gołąbki z ryżemi grzybami foto
3
Całość gotujemy na małym ogniu przez około 60-70 minut podlewając wodą aby nie przywarły. Smacznego
Krok 3 - Gołąbki z ryżemi grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 11.02.2013 10:13
gotowych gołąbków jakoś nie widać...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak