Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem i mielonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone wieprzowe 50 dag
jajko 2 szt
cebula 5 szt
kapusta biała 1 szt
pieprz
sól 3 łyżki
czosnek 1 główka
smalec 2 łyżki
ryż 60 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem i mielonym

Kroki postępowania

1
Kapustę obgotowujemy z dwóch stron około 30 minut ale najpierw należy wykroić lekko środek.
Krok 1 - Gołąbki z ryżem i mielonym foto
2
Obgotowane liście obrywamy tak aby oddzielić każdy.
Krok 2 - Gołąbki z ryżem i mielonym foto
3
Farsz do gołąbków: do ugotowanego ryżu przestygniętego wrzucamy świeże mielone wraz z czosnkiem sprasowanym a także usmażoną na drobno cebulkę na smalcu i 2 jajka.
Krok 3 - Gołąbki z ryżem i mielonym foto
4
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dodajemy sól i pieprz do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 4 - Gołąbki z ryżem i mielonym foto
5
Farsz zawijamy w każdym liściu tak aby się nie rozpadały. Gotujemy gołąbki godzinę w garnku z wodą.
Krok 5 - Gołąbki z ryżem i mielonym foto
6
Gołąbki podajemy z sosem pomidorowym.
Krok 6 - Gołąbki z ryżem i mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 17.12.2013 10:00
pyszne gołąbeczki
Michał2 17.12.2013 09:20
uwielbiam gołąbki, Twoje wyglądają na smaczne!
Zdzisław 17.12.2013 04:28
dla mnie smaczna potrawa
babajaga1969 16.12.2013 23:21
smaczne gołabki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak