Gołąbki z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gołąbków zielonych

    kilka/kilkanaście
  • łyżki masła klarowanego

    2
  • cebula

    1
  • sól, pieprz mielony

    do smaku:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gołąbki oczyściłam z resztek ściółki i opłukałam. Z kapeluszy ściągnęłam skórkę prawie do samego środka a trzonki przycięłam przy samych blaszkach, oprószyłam z obu stron solą i pieprzem. Cebulę obrałam i pokroiłam w cienkie pół plasterki. Na patelni rozpuściłam masło o dobrze je rozgrzałam. Układałam gołąbki blaszkami do dołu i smażyłam na ostrym ogniu aż się zezłociły po czym odwróciłam i przysmażyłam też z drugiej strony. Kiedy były już prawie gotowe dorzuciłam cebulkę i pozwoliłam jej także się zrumienić. Przełożyłam grzyby na talerz. Zjadłam z ciemnym chlebem - było pysznie!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 21.11.2011 19:30
zjadłabym
ela16 17.10.2011 10:08
lubimy
Marybeth 29.09.2011 16:11
Lubię :)
Agnik 11.09.2011 19:02
gołąbki zielone
Koper 31.01.2011 15:50
śliczne i pyszne :)
Anita21 20.10.2010 10:28
jak pięknie wyglądają
iwa643 20.10.2010 07:26
wygląda fajnie
MAR3STA 19.10.2010 11:53
pycha, aż ślinka cieknie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat