Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki z mortadelą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 0.7 kg
ryż 200 gram
kapusta biała mała głowka
przyprawy
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki z mortadelą

mortadele zmielić w maszynce do mięsa
ryż ugotować-wystudzić
wymieszać ryż z mortadelą,doprawić do smaku i dodać posiekaną cebulę

z kapusty zdjąć duże liście i chwilę obgotowac w osolonej wodzie,farsz zwijąć w liście.

okładać w brytfance.
podlać odrobiną wody i dusić do miękkości liści.

podawać np z sosem pomidorowym

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 03.01.2014 20:11
nietypowy sposób
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 20:08
Ciekawy przepis
Marlenka.S 03.01.2014 19:25
fajny pomysł, jeszcze takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak