Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
ryż 20 deko
cebula biała 2 sztuki
olej
grzyby 7 deko
koper 1 łyżka
sos
mąka 4 deko
śmietana 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z grzybami

Ryż ugotuj na pół twardo. Grzyby namocz, ugotuj i odcedź, a następnie je pokrój. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, uduś na oleju. Ryż, grzyby i uduszoną cebule wymieszać. Farsz nakładać na sparzone liście kapusty, a po nałożeniu zawinąć. Tak przygotowane gołąbki włożyć naczynia żaroodpornego podlać wodą i dusić w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Gdy już gołąbki będą prawie miękkie zrobić średnio gęsty sos ze śmietany i mąki. sos dodaj do gołąbków i duś do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.06.2013 17:09
bardzo fajny przepis
ONY_za_kare 02.05.2013 07:52
palce lizać
Ewelina47 11.03.2013 21:43
bardzo lubię gołąbki a jeszcze z grzybami nie robiłam
kate.500 04.03.2013 08:15
bardzo ciekawa wersja golabkow
cooleczka 04.03.2013 08:07
muszę kiedyś spróbować, bo nigdy nie jadłam takich gołąbków
Renata22 11.01.2013 18:08
z grzybami tylko na wigilię, bo wolę z mięsem ;)
gosia56 01.01.2013 12:21
super
Bernadeta1 30.12.2012 15:52
smaczne ale nie zamieniła bym ich z mięsnymi
Iwka 17.12.2012 21:53
smaczne
Milena87 17.12.2012 21:53
Ja jednak wole z mięsem niż z grzybami:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak