Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki miesno-pieczarkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
ryż 1 woreczek
kapusta biała 1 szt
przecier pomidorowy
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki miesno-pieczarkowe

Kroki postępowania

1
pieczarki zetrzyj na tarce i przesmaz na oleju, ryż ugotuj ostudz. Mięso, ryż, pieczarki i przyrawy wymieszaj ze sobą
Krok 1 - gołąbki miesno-pieczarkowe foto
2
z kapusty wytnij głąb, zalej gorącą wodą i gotuj aby liście stały się elastyczne. Obierz z liści i na każdy nakladaj porcję farszu i zwiń. Gotowe wloż do garnka i zalej przecierem wyieszanym z wodą i doprawionym kucharkiem
Krok 2 - gołąbki miesno-pieczarkowe foto
3
całość gotuj około 1 godziny na wolnym ogniu. Podawaj z ketchupem.
Krok 3 - gołąbki miesno-pieczarkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 14.11.2012 18:43
różni ludzie , różne smaki-każdy wybiera to co lubi
SmacznaPyza 13.11.2012 23:41
mięso mielone - nie wiadomo jakie, ryż w woreczku czyli najgorszy .... i ten ketchup na końcu - mnie nie pasuje
kuklik 13.11.2012 14:38
oj dawno nie jadłam
pajbek 13.11.2012 01:56
Po prostu pycha :-)
Ewa6274879 12.11.2012 22:39
Takich jeszcze nie jadłam, ale pieczarki fajnie pasują.
owca441 12.11.2012 20:48
rewelacyjne takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak