Gołąbki inaczej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • kasza manna

    0 5 szkl
  • cebula

    2 szt
  • jajka

    3 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl
  • bulion

    1 kostka
  • kapusta

    1 surowa
  • ryż

    1 (surowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować. Cebulę pokroić i zrumienić na łyżce oleju. Kapustę, mięso, ryż, kaszę mannę, jajka, cebulę, wymieszać i dokładnie wyrobić, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Formować klopsy, obtaczać w bułce tartej i obsmażyć na oleju. Włożyć klopsy do garnka, podlać wodą, dodać kostkę bulionową i dusić pod przykryciem około 50 min. podawać z sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 07.01.2014 11:09
siekane gołąbki u mnie też czasami goszczą na obiadek.
Katarzyna59 24.06.2012 16:30
robię podobne, są pyszne
Wafelek2601 21.03.2012 11:00
ciekawe
malaczarna23 26.01.2012 08:40
super
malaczarna23 26.01.2012 08:40
super
malaczarna23 26.01.2012 08:38
super
tomek18 27.12.2011 20:50
lubię
Iwona51 03.11.2011 10:29
uwielbiam gołąbki
Monika193 08.11.2010 09:27
gołąbki w każdej postaci są super
Małgorzata113 07.11.2010 10:01
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat