Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym z bazylią

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym z bazylią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane mięso z kurczaka

    60 dkg
  • ryż

    5 dkg
  • czosnek

    2 ząbki
  • bazylia świeża

    2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zmielić. Ryż ugotować i dodać do mięsa, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Uformować "gołąbki". Pomidory zmiksować, podlać troszkę wodą, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i bazylię. Przyprawić do smaku. Gotować kilka minut pod przykryciem. Powstałym sosem polać gołąbki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kardamonovy 05.02.2017 19:17
Najlepsze :).
MonikaW 15.10.2016 21:18
idę się wprosić
Ela15 16.08.2016 06:25
na pewno są pyszne
IwonaKa 11.02.2016 20:52
bardzo lubię takie gołabki
Bernadeta1 19.01.2016 21:01
smaczne jedzonko
Stenka 19.01.2016 17:19
to raczej klopsiki, gołąbki są albo z dodatkiem kapusty w farszu albo owijane w liście kapusty
ilka01 19.01.2016 14:52
pyszności...
anka1988 19.01.2016 13:37
moje ulubione, bardzo smaczne.
sliwka 19.01.2016 13:17
Pychota, uwielbiam takie;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat