Gofry lekkie i chrupiące

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    1 szczypta
  • jajko

    2 sztuki
  • olej

    1/3 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka

    2 szklanki
  • mleko

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na
gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
Piec w gofrownicy na rumiano - około 2-3 minut, podawać z bitą śmietaną lub
ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 18.04.2013 09:03
bardzo smaczne
Angelika10 24.03.2013 00:19
uwielbiam gofry
safcia 01.07.2012 09:24
niebo w gebie uwielbiam gofry
mela25 07.05.2012 07:21
domowe najlepsze
RenataZ-et 31.01.2012 00:08
ale pychotki :)
AGNIESZKA144 29.01.2012 10:37
LUBI? JE
kielcok1 16.12.2011 16:43
najlepsze są z bitą śmietaną
magical66 09.11.2011 15:57
moje ulubione
Sylwia56 11.06.2011 12:19
jeśli takie wychodzą to robię :)
iwona332 17.05.2011 12:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat