Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry jabłkowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Gofry jabłkowe to świetny sposób na wykorzystanie owoców, a przy tym stworzenie pysznego deseru. Takie gofry z jabłkami można przygotować na śniadanie, podwieczorek, czy też przekąskę!

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
cukier 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia szczypta szczypta
jabłko 1 sztuka
sok jabłkowy 1/3 szklanki
sól szczypta szczypta
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry jabłkowe

Gofry ze startymi jabłkami są puszyste, a jednocześnie przyjemnie wilgotne dzięki zawartości owoców. Jeśli lubisz, dodaj do nich cynamon. Wtedy są jeszcze bardziej aromatyczne, mi przypominają jesienne wieczory!

Jak przygotować gofry jabłkowe?

1
Jajka ucieramy z cukrami i solą. Dodajemy mąkę, mleko, sok i olej. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy starte na tarce jabłko.
Krok 1 - Gofry jabłkowe foto
2
Ciasto dokładnie mieszamy. Porcję ciasta wlewamy do rozgrzanej maszynki na gofry.
Krok 2 - Gofry jabłkowe foto
3

Gofry pieczemy na rumianą. Podajemy z ulubionymi dodatkami, ja wybrałam cukier puder. Jeśli ktoś lubi to do ciasta można dodać szczyptę cynamonu.
Smacznego!

Krok 3 - Gofry jabłkowe foto

Sprawdź także:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak