Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe gofry

5.0
(15)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pyszne gofry czekoladowe - idealne na przekąskę w ciągu dnia. Polubią je nie tylko dorośli, ale i dzieci.

Składniki:

gofry:

mąka tortowa 2.5 szklanki
jajko 4 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 200 mililitrów
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1 szklanka
kakao 2 łyżki
olej 7 łyżek

dodatkowo

bita śmietana w proszku 1 opakowanie
mleko 150 mililitrów
kolorowa posypka 2 szczypty
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe gofry

Ciasto:

Jajka ubijamy z cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. Stopniowo dodajemy olej, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mleko. Dokładnie ucieramy. Ciasto powinno być gęste.

Pieczenie:

Gofry pieczemy w rozgrzanej gofrownicy. Upieczone studzimy.

Bitą śmietanę ubijamy z mlekiem i kakao na puszystość. Gofry dekorujemy bitą śmietaną i kolorową posypką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak