Glazurowana marchewka

Glazurowana marchewka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 kg
  • masło

    3 łyzki
  • duża pomarańcza

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Glazurowana marchewka

Marchewkę obrac i pokroic na plastry. Gotowac w lekko osolonej wodzie około 10 minut. W garnku stopic masło dodac otartą skórkę z pomarańczy oraz sok. Dodac cukier, sól i biały pieprz. Gotowac chwolke aż cukier sie rozpuści. Dodac marchewke i gotowac na małym ogniu około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Sok powinien sie lekko skarmelizowac.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
noculos 18.06.2010 10:51
Prosty, a bardzo dobry sposób na podanie marchewki
Ela20 11.06.2010 07:38
Bardzo dobra jest taka marchewka, często robię podobnie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat