Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Glazurowana marchewka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 kg
masło 3 łyzki
duża pomarańcza 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowana marchewka

Marchewkę obrac i pokroic na plastry. Gotowac w lekko osolonej wodzie około 10 minut. W garnku stopic masło dodac otartą skórkę z pomarańczy oraz sok. Dodac cukier, sól i biały pieprz. Gotowac chwolke aż cukier sie rozpuści. Dodac marchewke i gotowac na małym ogniu około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Sok powinien sie lekko skarmelizowac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 18.06.2010 10:51
Prosty, a bardzo dobry sposób na podanie marchewki
Ela20 11.06.2010 07:38
Bardzo dobra jest taka marchewka, często robię podobnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak