Glazurowana marchewka

Glazurowana marchewka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 kg
  • masło

    3 łyzki
  • duża pomarańcza

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Glazurowana marchewka

Marchewkę obrac i pokroic na plastry. Gotowac w lekko osolonej wodzie około 10 minut. W garnku stopic masło dodac otartą skórkę z pomarańczy oraz sok. Dodac cukier, sól i biały pieprz. Gotowac chwolke aż cukier sie rozpuści. Dodac marchewke i gotowac na małym ogniu około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Sok powinien sie lekko skarmelizowac.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

noculos 18.06.2010 10:51
Prosty, a bardzo dobry sposób na podanie marchewki
Ela20 11.06.2010 07:38
Bardzo dobra jest taka marchewka, często robię podobnie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat