Gicz cielęca z podgrzybkami

Gicz cielęca z podgrzybkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gicz cielęca

    1 kg
  • podgrzybki

    30 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • kwaśna śmietana

    1 szklanka
  • masło

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • mąka

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gicz cielęca z podgrzybkami

Mięso natrzyj olejem, zawiń szczelnie w folię aluminiową i piec przez godzinę w temp. 190 stopni. Masło rozpuścić, zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę, dodać posiekane grzyby. Przyprawić kucharkiem i pieprzem, dodać liście i ziela, dusić pod przykryciem ok. 40 minut. Na koniec wlać śmietanę wymieszaną z wodą, ciągle mieszając na wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia. Mięso wyjąć, pokroić na kawałki, polać sosem grzybowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat