Gicz cielęca z podgrzybkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gicz cielęca

    1 kg
  • podgrzybki

    30 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • kwaśna śmietana

    1 szklanka
  • masło

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • mąka

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso natrzyj olejem, zawiń szczelnie w folię aluminiową i piec przez godzinę w temp. 190 stopni. Masło rozpuścić, zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę, dodać posiekane grzyby. Przyprawić kucharkiem i pieprzem, dodać liście i ziela, dusić pod przykryciem ok. 40 minut. Na koniec wlać śmietanę wymieszaną z wodą, ciągle mieszając na wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia. Mięso wyjąć, pokroić na kawałki, polać sosem grzybowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat