Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
papryka czerwona 3 szt
papryka żółta 1 szt
papryczka chili 1 szt mała
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho

Pomidory /bardzo dojrzałe/ obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i przekładamy do garnka. Do pomidorów dodajemy pokrojony w kostkę chleb, mieszamy i odstawiamy by zmiękł od soku z pomidorów. Po pół strąka papryki czerwonej i żółtej odkładamy a resztę kroimy i dodajemy do pomidorów. Dodajemy również drobno posiekaną papryczkę chili i czosnek. Wlewamy oliwę i ocet winny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie blendujemy. Wstawiamy do lodówki by zupa porządnie się schłodziła - ewentualnie możemy zupę podać od razu dodając kostki lodu. Porcje na talerzach posypujemy drobno pokrojonymi odłożonymi wcześniej paprykami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.03.2017 15:44
super danie
Anna Jeziorna
Anna Jeziorna 29.11.2016 23:04
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak