Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
galaretka 3 opakowania
mleko 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie

Porada

Zamiast maślanki można użyć jogurtu naturalnego bądź smakowego ( w tym przypadku nie dodajemy już cukru)

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretowiec

Potrzebne nam będą 3 galaretki w różnych kolorach i smakach. Każdą z galaretek rozpuszczamy w 1/4 litra wody i odstawiamy do stężenia. Gdy już całkowicie stężeją wyjmujemy je z miseczek i kroimy w kostkę. Podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim żelatynę. Do naczynia wlewamy maślankę i miksujemy ją z cukrem wanilinowym, następnie dodajemy żelatynę i miksujemy tak długo aż nie będzie żadnych grudek. Maślankę mieszamy z galaretkami i wlewamy do formy. Następnie chowamy formę do lodówki i czekamy aż stężeje całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak