Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowo- budyniowy deser z jagodami i bezami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
budyń śmietankowy 1 op
galaretka 1 op
bezy 15 dag
jagody 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowo- budyniowy deser z jagodami i bezami

Z mleka odlej 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotuj. W odlanym mleku wymieszaj proszek budyniowy. Masę wlej do gotującego się mleka, wymieszaj i gotuj 3 minuty. Do gorącego budyniu wsyp galaretkę. Dokładnie wymieszaj. Masę przelej do miseczek lub pucharków. Odstaw do przestudzenia. Na stężonym budyniu ułóż bezy. Na wierzch nałóż porcję jagód z syropu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 08.12.2014 21:28
świetny deserek
Ada-Gaba 08.12.2014 20:41
przepyszny deser
bietka 08.12.2014 09:42
jestem strasznym łakomczuchem, poproszę taki jeden pucharek :)
caralajna 07.12.2014 20:30
ciekawy deser :)
Habibi 07.12.2014 18:39
Ja podobnie przygotowuję latem desery i torciki :)
Krystyna32 07.12.2014 18:04
bardzo apetyczny
zabcia117 07.12.2014 17:52
Pychotka :)
jola91 07.12.2014 15:58
Fantastyczny przepis, pierwszy raz widzę takie połączenie
mirosława4 07.12.2014 15:21
jestem ciekawa smaku tego budyniu z galaretką , tak jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak