Galaretkowiec \"Niepozorny\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka poziomkowa

  • galaretka agrestowa

  • mleko

  • masło

  • czereśnie

    ok 20-30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krem przygotować wg opakowania, dodając mleko i masło. Pierwszy spód wysmarować kremem (całość rozprowadzić ale nie do brzegów by później nie wypłynął) i przykryć drugim. Schować do lodówki.
Czereśnie (kupiłam czerwone i żółte) wydrylować.
Galaretkę poziomkową rozprowadzić w szklance (lub 1 i 1/3 szklanki) gorącej wody, dobrze wymieszać i odstawić.
Galaretkę agrestową wymieszać w ok 400ml gorącej wody (jeśli na opakowaniu jest 500ml w obu przypadkach) i odstawić.
Na wierzchu drugiego spodu ułożyć czereśnie i zalać tężejącą galaretką poziomkową. Schować do lodówki. Gdy poziomkowa w lodówce całkiem stężeje, wlać na nią agrestową (również tężejącą). Przykryć ostatnim spodem. Schować do lodówki.
***
Dla ułatwienia \"okryłam\" ciasto (począwszy od pierwszego spodu) brzegami tortownicy, by galaretka nie wylała się za biszkopty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 17.11.2011 10:55
świetne ciasto
Nina7 01.07.2011 09:35
Prezentuje się pysznie:)
Sylwia88 01.07.2011 08:57
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat