Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
galaretka poziomkowa
-
galaretka agrestowa
-
mleko
-
masło
-
czereśnie
ok 20-30 dag
Sposób przygotowania
Czereśnie (kupiłam czerwone i żółte) wydrylować.
Galaretkę poziomkową rozprowadzić w szklance (lub 1 i 1/3 szklanki) gorącej wody, dobrze wymieszać i odstawić.
Galaretkę agrestową wymieszać w ok 400ml gorącej wody (jeśli na opakowaniu jest 500ml w obu przypadkach) i odstawić.
Na wierzchu drugiego spodu ułożyć czereśnie i zalać tężejącą galaretką poziomkową. Schować do lodówki. Gdy poziomkowa w lodówce całkiem stężeje, wlać na nią agrestową (również tężejącą). Przykryć ostatnim spodem. Schować do lodówki.
***
Dla ułatwienia \"okryłam\" ciasto (począwszy od pierwszego spodu) brzegami tortownicy, by galaretka nie wylała się za biszkopty.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się