Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowiec jogurtowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretki różnego kolou 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
jogurt naturalny 400 ml
cukier wanilinowy 2 łyzeczki
cukier trzcinowy 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowiec jogurtowy

Kroki postępowania

1
Galaretki rozpuścić, każdą w ok 350 ml wody, odstawić do stężenia.
Krok 1 - Galaretkowiec jogurtowy foto
2
Po wyjęciu z lodówki pokroić galaretki na kostki.
Krok 2 - Galaretkowiec jogurtowy foto
3
Żelatynę zalać 0,5 szklanki wrzącej wody, wymieszać dokłądnie i odstawić do ostygnięcia. Jogurt zmiksować z cukrem wanilinowym i trzcinowym i przela do miski. Do jogurtu dodać żelatynę i wymieszać łyżką. Dodać do masy kostki galaretek i ponownie wymieszać.
Krok 3 - Galaretkowiec jogurtowy foto
4
Odstawić do lodówki do stężenia na min 3 godziny.
Krok 4 - Galaretkowiec jogurtowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 28.08.2012 08:24
Można wykorzystać wiecej galaretek w różnych kolorach, wygląda jeszcze ciekawiej
Dorian 28.08.2012 08:06
slicznie wyglada
Ela15 23.08.2012 20:55
fajnie wygląda
rjustysia 17.08.2012 10:11
zawsze lubiłam takie kolorowe ciasta :)
adelajda 16.08.2012 14:06
super !!!
tessinka 14.08.2012 21:55
Bajecznie wygląda :)
Misiabe 14.08.2012 09:56
Super kolorki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak