Galaretkowiec jogurtowy

Galaretkowiec jogurtowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretki różnego kolou

    2 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • jogurt naturalny

    400 ml
  • cukier wanilinowy

    2 łyzeczki
  • cukier trzcinowy

    1 łyzka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Galaretkowiec jogurtowy

Kroki postępowania

Krok 1 - Galaretkowiec jogurtowy foto
Galaretki rozpuścić, każdą w ok 350 ml wody, odstawić do stężenia.
Krok 2 - Galaretkowiec jogurtowy foto
Po wyjęciu z lodówki pokroić galaretki na kostki.
Krok 3 - Galaretkowiec jogurtowy foto
Żelatynę zalać 0,5 szklanki wrzącej wody, wymieszać dokłądnie i odstawić do ostygnięcia. Jogurt zmiksować z cukrem wanilinowym i trzcinowym i przela do miski. Do jogurtu dodać żelatynę i wymieszać łyżką. Dodać do masy kostki galaretek i ponownie wymieszać.
Krok 4 - Galaretkowiec jogurtowy foto
Odstawić do lodówki do stężenia na min 3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Magula 28.08.2012 08:24
Można wykorzystać wiecej galaretek w różnych kolorach, wygląda jeszcze ciekawiej
Dorian 28.08.2012 08:06
slicznie wyglada
Ela15 23.08.2012 20:55
fajnie wygląda
rjustysia 17.08.2012 10:11
zawsze lubiłam takie kolorowe ciasta :)
adelajda 16.08.2012 14:06
super !!!
tessinka 14.08.2012 21:55
Bajecznie wygląda :)
Misiabe 14.08.2012 09:56
Super kolorki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat