galaretka z zagęszczonego mleka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko zagęszczone

    600 ml
  • kakao

    32 g
  • jajko

  • cukier

    60 g
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żelatynę moczę w zimnej wodzie, a następnie zagotowuję. Kakao mieszam z małą ilością zimnej wody, a następnie dodaję do gorącej żelatyny, mieszam. Żółtko ucieram z cukrem, dodaję mleko, żelatynę z kakao i ubijam trzepaczką. Z białka ubijam pianę, łączę z masą, mieszam i rozlewam do salaterek . Podaję po zastygnięciu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 15.08.2012 16:41
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat