Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z pulpecikami i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 200 gram
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gram
jaja 1 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt
marchew 3 szt
kukurydza 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 opak.
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia
pieczarki 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z pulpecikami i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulkę pokroić w drobniutką kostkę i zeszklić na oleju, wymieszać z mięsem mielonym, bułką tartą, jajkiem i przyprawami do mięsa mielonego. Formować małe pulpeciki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Marchewkę obrać, umyć i również ugotować (można z pulpecikami)
Krok 1 - Galaretka z pulpecikami i pieczarkami foto
2
Kukurydzę odsączyć, pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki i lekko obgotować. Do formy keksówki wsypać kolejno: kukurydzę, pieczarki, pokrojone w grubą kostkę ugotowane jajka, następnie pokrojoną w kostkę marchewkę i pulpeciki.
Krok 2 - Galaretka z pulpecikami i pieczarkami foto
3
Żelatynę rozrobić wg. przepisu na opakowaniu. Można doprawić kostką rosołową. Wszystko zalać żelatyną i wstawić w chłodne miejsce aż się stężeje. Podajemy na zimno, pokrojone w grube plastry. Można udekorować majonezem. Smacznego!
Krok 3 - Galaretka z pulpecikami i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 03.02.2013 11:59
Fajny pomysł na galaretkę .
Hanna5 24.07.2012 11:27
świetny pomysł, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak