Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z jabłek z jabłkiem.

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 litr
cukier 5 łyżek
konfitura malinowa 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
sok z cytryny 1 szt
jabłka 6 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z jabłek z jabłkiem.

W rondlu zagotować wodę z cukrem i sokiem z cytryny.
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i włożyć do syropu. Gotować krótko tak ,aby zmiękły, ale nie rozpadły się.
Łyżką cedzakową wyjąć jabłka , ułożyć w kompotierkach i wydrążone otwory wypełnić rodzynkami.
Przestudzoną galaretką zalać jabłka i pozostawić do całkowitego stężenia.
Przed podaniem nałożyć łyżeczkę konfitury lub bitej śmietany.
Jeżeli deser ma być tylko dla dorosłych ,to dodajemy szklankę wina ,pamiętają, że żelatyny trzeba dodać jeszcze1 łyżeczkę.
Do syropu dodać żelatynę, dokładnie rozpuścić i zalać jabłka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 12.02.2014 13:31
apetyczny deserek
Mysiunia 04.10.2013 10:10
apetyczna :)
aisza1 04.10.2013 09:28
deser pierwsza klasa
Jusiaa 04.10.2013 06:19
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak