Galaretka z drobiu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z kurczaka

    0,5 kg
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    8 łyżeczek
  • groszek konserwowy

    3 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do zup Kucharek- w plynie

    do smaku
  • jaja na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ugotować w 1 litrze wody z dodatkiem marchewki, pietruszki, cebuli, liścia laurowego i soli. Gdy mięso jest miękkie, wycedzić rosół . Żelatynę zalać dwiema łyżkami zimnej wody , rozmieszać i połączyć z gorącym rosołem. [8 płaskich łyżeczek na litr rosołu] przyprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą maggi. Do małych salaterek włożyć mięso pokrojone w kostkę , marchew pokrojoną w gwiazdki, po kilka groszków i po kawałku jajka . Zalać galaretką z rosołu, pozostawić w chłodnym miejscu do zakrzepnięcia. Galaretkę wywrócić do góry dnem na talerzyk, skropić sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 26.12.2013 12:02
świetna,bardzo lubię taką galaretkę
Iwona51 02.09.2011 10:41
uwielbiam
Monika193 09.11.2010 08:06
robię podobnie, jest super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat