galaretka z budyniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    1
  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu,wlać do 4 pucharków i pozostawić do ostygnięcia.
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu ALE DAĆ POŁOWĘ MLEKA!

Gdy galaretka jest zimna i lekko tężeje dodać do niej po łyżce zimnego-koniecznie -budyniu. Budyń zatopi się w galaretce.
Całość chłodzić w lodówce a przed podaniem ozdobić sezonowymi owocami.
Pychotka dla dzieci:)
można kombinować ze smakami galaretek i budyniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat