galaretka warzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 szt.
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    pół
  • por

    pół
  • sól

  • pieprz

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • natka pietruszki

  • kukurydza

    1 puszka
  • groszek

    puszka
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać i pokroić na mniejsze kawałki - włożyć do gotującej wody (ok. 600 ml).
Gotować na małym ogniu 10 minut.
Dodać obraną włoszczyznę i wszystkie przyprawy i gotować jeszcze 20 minut.
Wyjąć z wywaru mięso i warzywa - wywar przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę (według opisu na opakowaniu).
Mięso posiekać bardzo drobno, marchewkę rozgnieść widelcem.
Do salaterki lub do kilku mniejszych miseczek włożyć mięso, marchewkę , natkę pietruszki i zalać galaretką.
Pozostawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina45 17.11.2010 11:17
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat