Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 2 szt.
pietruszka 1 szt
seler pół
por pół
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat
natka pietruszki
kukurydza 1 puszka
groszek puszka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka warzywna

Mięso opłukać i pokroić na mniejsze kawałki - włożyć do gotującej wody (ok. 600 ml).
Gotować na małym ogniu 10 minut.
Dodać obraną włoszczyznę i wszystkie przyprawy i gotować jeszcze 20 minut.
Wyjąć z wywaru mięso i warzywa - wywar przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę (według opisu na opakowaniu).
Mięso posiekać bardzo drobno, marchewkę rozgnieść widelcem.
Do salaterki lub do kilku mniejszych miseczek włożyć mięso, marchewkę , natkę pietruszki i zalać galaretką.
Pozostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 17.11.2010 11:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak