Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchewka
2 szt. -
pietruszka
1 szt -
seler
pół -
por
pół -
sól
-
pieprz
-
ziele angielskie
-
Liść laurowy suszony Prymat
-
Żelatyna wieprzowa Prymat
-
natka pietruszki
-
kukurydza
1 puszka -
groszek
puszka -
bulion
1 kostka
Przepis i sposób przygotowania galaretka warzywna
Gotować na małym ogniu 10 minut.
Dodać obraną włoszczyznę i wszystkie przyprawy i gotować jeszcze 20 minut.
Wyjąć z wywaru mięso i warzywa - wywar przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę (według opisu na opakowaniu).
Mięso posiekać bardzo drobno, marchewkę rozgnieść widelcem.
Do salaterki lub do kilku mniejszych miseczek włożyć mięso, marchewkę , natkę pietruszki i zalać galaretką.
Pozostawić do zastygnięcia.
Komentarze (1)