Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka w kubeczku z białej czekolady

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki
biała czekolada
małe balony

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka w kubeczku z białej czekolady

galaretki, ja użyłam "Blue curacao", "Pink margarita", "Pina colada" i "Mojito"

Czekoladę rozpuścić, balony nadmuchać (tylko troszeczkę).
W miseczce z czekoladą zanurzyć po kolei 1/3 każdego balona i odstawić do lodówki.
Gdy czekolada stwardnieje, przebijamy balony i delikatnie wyciągamy.
Galaretkę przyrządzić wg przepisu z opakowania. Wystudzić.
Wlewamy zimną galaretkę do czekoladowych kubeczków i odstawiamy do lodówki aż stężeje.

Gotowe !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 28.10.2013 23:51
widziałam w internecie ten pomysł z balonem, jest świetny ale wymagający :p
caralajna 28.10.2013 06:29
bardzo pomysłowe
sanielcia 27.10.2013 21:02
wiele razy chciałam zrobić ale nigdy do tego nie doszłam:)
myhometavern 27.10.2013 20:24
Dziękuje :)
Jadwiga/Jaga85 27.10.2013 20:20
Ależ to wymaga cierpliwości, ale wygląda super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak