Galaretka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1,5 kg
  • jajka

    5 sztuk
  • marchewka

    1 sztuka
  • sól

    wg uznania
  • Kucharek przyprawa do potraw

    wg uznania
  • pietruszka

    kilka listków
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka ugotować na miękko. Razem marchew. Jajka ugotować na twardo. Przygotować szklanki na galaretkę. Do każdej szklanki włożyć po trochę: kurczaka (mięso, bez skóry odrobione od kości), połówkę jajka, plasterek marchewki. Nałożyć do pełna. Do każdej szklanki troszeczkę liści pietruszki. Przyprawić rosół. Dodać żelatynę, zalać tym rosołem mięso w szklankach. Zostawić do ostygnięcia na ok. 10 godzin. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bercik1 04.10.2011 21:51
Uwielbiam
Gabriela7 25.06.2011 10:58
bardzo lubię
tomek18 21.06.2011 08:09
ja też uwielbiam:)
IlonaAlbertos 20.02.2011 23:05
To tak jak mój mąż- uwielbia ją :)
Iwusia 19.11.2010 14:42
Mój tata uwielbia :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat