Galareta z kurczaka

Galareta z kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    1 litr
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 opakowanie
  • groszek konserwowy

    5 łyżek
  • marchweka ugotowana

    1 szt
  • filet z kurczaka

    1 ugotowany
  • jajko ugotowane na twardo

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W bulionie rozpuścić żelatynę według przepisu na opakowaniu.
W keksówce lub innej formie układamy warstwowo plastry jajka, marchewki, groszek, i kurczak, aż do wypełnienia formy.
Następnie zalać tężejącą galaretą.
Odstawić do lodówki na noc.

Podawać skropione sokiem z cytryny

SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 03.02.2013 11:57
muszę spróbować
Renia1 05.06.2012 12:06
swietnie wyglada!
Gosia20 09.05.2012 11:39
wow świetna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat