galareta z królika

galareta z królika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

    1 kg
  • marchewka

    2
  • pietruszka

    1
  • por

  • czosnek

    3 ząbki
  • ziele angielskie

  • sól

  • pieprz

  • żelatyna

  • groszek konserwowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - galareta z królika foto
Mięso zkrólika umyć pokroić .włożyć do garnka zalać wodą.Dodać warzywa,przyprawy i gotować ok 2 godz aż mięso będzie miękkie
Krok 2 - galareta z królika foto
Gdy już wszystko się ugotuje wyjąć z garnka warzywa i mięso.Mięso wystudzić,obrać z kości i pokroić.Wywar przecedzić przez sito.
Żelatynę przygotować wg.przepisu na opakowaniu i wymieszać z wywarem z królika
Krok 3 - galareta z królika foto
do miseczek pokroić warzywa z wywaru,dodać groszek ,plasterki jajka i pokrojone królicze mięsko
Krok 4 - galareta z królika foto
Wszystko zalać wywarem z żelatyną i odstawić do schłodzenia.Gdy stężeje wyjąć z miseczek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

03.01.2014 21:44
Musi być bardzo dobra

IZABELA29

08.12.2013 10:11
mam króliki ale takiej galarety jeszcze nie robiłam

ben-ka

07.12.2013 09:49
Dla mnie to coś nowego,takiej galarety ,to ja nigdy nie jadłam.

matesko

28.05.2013 10:12
chętnie bym taką zjadła

JOANNA16

08.05.2013 08:38
z królika jeszcze nie próbowałm

wiola333

27.04.2013 19:46
bardzo apetyczny przepis

Stenka

08.04.2013 07:53
apetycznie wygląda

kriko

04.04.2013 17:57
pyszna galaretka

Wiesława1

01.04.2013 15:55
uwielbiam mięso królika

owca441

01.04.2013 09:53
lubię królika ale galaretki nie robiłem jeszcze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat