Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron świderki
1/2 kg -
kapusta kiszona
700 g -
cebula
2 średnie -
pieczarki
300 g -
olej
3-4 łyżki -
smalec
2 łyżki -
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku -
płynna przyprawa do zup
do smaku -
Czosnek suszony Prymat
do smaku -
Kminek mielony Prymat
do smaku -
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Fusilli a'la jarskie łazanki
Pieczarki otrzeć na tarce, cebulę posiekać i usmażyć (nie rumieniąc) na niewielkiej ilości oleju.
Wszystko razem zmielić na jak najdrobniejszym sitku maszynki.
Przełożyć kapustę na patelnię, dodać smalec i smażyć, przyprawiając do smaku, aż kapusta będzie nam smakowała.
W międzyczasie ugotować makaron al dente, w lekko osolonej wodzie, odcedzić i na gorąco wymieszać z usmażoną kapustą.
Komentarze (1)