Fusilli a'la jarskie łazanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    1/2 kg
  • kapusta kiszona

    700 g
  • cebula

    2 średnie
  • pieczarki

    300 g
  • olej

    3-4 łyżki
  • smalec

    2 łyżki
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • płynna przyprawa do zup

    do smaku
  • czosnek granulowany

    do smaku
  • kminek mielony

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną gotować do miękkości w niewielkiej ilosci wody - odcedzić i odcisnąć.
Pieczarki otrzeć na tarce, cebulę posiekać i usmażyć (nie rumieniąc) na niewielkiej ilości oleju.
Wszystko razem zmielić na jak najdrobniejszym sitku maszynki.
Przełożyć kapustę na patelnię, dodać smalec i smażyć, przyprawiając do smaku, aż kapusta będzie nam smakowała.
W międzyczasie ugotować makaron al dente, w lekko osolonej wodzie, odcedzić i na gorąco wymieszać z usmażoną kapustą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka91 12.08.2012 13:49
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat