Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z marchewki
Marchewki obieramy, kroimy w grubsze słupki. Mieszamy z oliwą i sezamem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Zapiekamy 45 min. w temperaturze 200°C
marchew |
500 gramów
|
oliwa |
50 mililitrów
|
sezam |
2 łyżki
|
Marchewki obieramy, kroimy w grubsze słupki. Mieszamy z oliwą i sezamem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Zapiekamy 45 min. w temperaturze 200°C
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: