Frytki domowej roboty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaków

    0,5 kg
  • sól

  • keczup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w paseczki, myjemy i osuszmy. Olej wlewamy do garczka i rozgrzewamy. Do rozgrzanego oleju wkładamy pokrojone ziemniaki, tyle ile nam się zmieści. Gdy ziemniaki się zarumienią i będą miękkie wyjmujemy na papierowy ręcznik kuchenny w celu osuszenia z oleju. Nakładamy na talerz . Podajemy z solą lub keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 28.04.2012 16:33
mam dziś chęć na nie
jolanta19 08.11.2011 20:04
mniam
Justyna Jussstiii 11.10.2011 15:40
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat