Frytki chips

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • tłuszcz

    1/2 l
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki obrać umyć pokrajać w bardzo cienkie plastry osuszyć w serwetkach celulozowych lub w ściereczcę usmażyć w tłuszczu o tem 160 stopni w ten sam sposób co frytki nie należy je zbytnio rumienić solić po usmażeniu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 19.07.2012 16:33
super ci wyszły
babcia 19.07.2012 16:33
super ci wyszły
ronald88 07.12.2011 10:38
super
Natalia37 08.11.2011 19:54
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat