\"frytki\" cebulowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1\\2 kg
  • mąka

    2 łyżki
  • jaja

    1 szt
  • sól

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obrać, pokroić w pierścienie i osuszyć na lnianej ściereczce. Z mąki, jajka, łyżki oleju, przyprawy do zup i wody przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany, lekko posolić. Pierścienie cebul zanurzać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Zrumienione krążki wyjmować łyżką cedzakową i osączać na bibule. Podawać jako przekąskę do piwa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 11.11.2010 00:00
ciekawe jak smakują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat