Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
8 szt -
boczek wędzony
15 dag -
suszone pomidory
50 g -
ser żółty
10 dag -
pietruszka zielona
1 pęczek -
oliwa
1 łyżka -
Kucharek przyprawa do potraw
-
pieprz
-
cebula dymka ze szczypiorkiem
2 szt
Przepis i sposób przygotowania Frittata mocno wędzona
Jajka roztrzepujemy i mieszamy z resztą składników- przyprawiamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, a następnie powoli wlewamy do niego masę jajeczną- zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 25 minut.
Potrawa wyśmienicie smakuje na ciepło jak i na zimno.
Prezentuje się idealnie pokrojona tak jak pizza.
Komentarze (21)
Załaduj więcej komentarzy (11)