Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

fritata z czerwoną papryką

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
7 szt.
ziemniaki młode
6 średnich
papryka czerwona
1 szt.
szalotka
2 szt.
mleko
1 łyżka
oliwa
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
natka pietruszki
2 łyżki
ser gouda
3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: fritata z czerwoną papryką

ziemniaki obrać i ugotować po wystygnięciu pokroić w plastry,paprykę opłukać i pokroić w paski,szalotki obrać i drobno posiekać,jajka rozkłócić z mlekiem,startym serem,natką pietruszki,solą i pieprzem,na wysokiej najlepiej żeliwnej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć szalotkę z papryką,kiedy zmiękną dodać ziemniaki chwilę podgrzewać i następnie wszystko zalać masą jajeczną i smażyć aż fritata się zetnie pod spodem,wtedy patelnię wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.i piec ok.10min.aż wierzch się zetnie,podawać na gorąco pokrojoną w trójkąty,można także podawać na zimno jako chłodną przystawkę tylko trzeba pokroić w mniejsze kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.12.2013 07:18
bardzo lubie
Wacław 21.05.2012 09:40
pyszne danie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak