Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuz z grzybami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
cebula 1 duża sztuka
grzyby leśne 10-15 sztuk,obgotowane
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Francuz z grzybami.

Na oleju podsmażyłam grzyby i cebulę.Doprawiłam obficie pieprzem i solą. Ciasto francuskie rozwinęłam i wzdłuż przecięłam każdy płat na 3 szersze pasy i 5 cienkich paseczków. Szerokie paski pokroiłam na prostokąty. Na środku każdego położyłam po łyżce wystudzonego farszu grzybowo-cebulowego,Brzegi prostokątów lekko podwinęłam.Z cienkich pasków ciasta zrobiłam z ukosa na wierzchu kratkę,dobrze dociskając brzegi,by się skleiły. Na papierze do pieczenia luźno ułożyłam ciacha grzybowe, posmarowałam wierzch ciasta zimną wodą i upiekłam zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podawać najlepiej od razu gorące.Są smaczne i szybkie,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 03.11.2012 12:25
dobre
foczka-ks 03.11.2012 00:33
super
sara1 02.11.2012 21:20
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak