Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pieczarki 300 gram
cebula 300 gram
ser żółty 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie z pieczarkami

Kroki postępowania

1
cebulkę i pieczarki kroimy w drobna kosteczkę . one i tak się skurczą. i smażymy na oleju aż zmiękną. na koniec doprawiamy solą i pieprzem. należy też odcedzić na siteczku z ilości wody i oleju i dodajemy ser.
Krok 1 - francuskie z pieczarkami foto
2
ciasto francuskie kroimy w niewielkie prostokąty na każdy nakładamy farsz i każdy z rogów łączymy na środku.
Krok 2 - francuskie z pieczarkami foto
3
zapiekamy w piekarniku ok 25 minut w 190 stopniach. aż się zarumienią.
Krok 3 - francuskie z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 17.09.2012 11:45
na przystawkę dla gości
kaja1991 16.09.2012 12:39
mi tez smakują;) a męża odegnać nie mogłam:)
SYLKA 16.09.2012 12:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak