Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie z mozzarellą, szpinakiem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt.
mozzarella 1,5 kuli
szpinak mrożony ok. 250 gram
cebula czerwona 1 szt.
pieczarki 0,5 kg.
czosnek 2-3 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie z mozzarellą, szpinakiem i pieczarkami

1. Pieczarki podsmażyć doprawiając Kucharkiem i pieprzem.
2. Szpinak również podsmażyć na masełku dodając do niego 2-3 ząbki czosnku, Kucharka i pieprz do smaku.
3. Cebulę czerwoną i mozzarellę pokroić według w paski/plastry.
4. Rozwinąć gotowe ciasto francuskie i posypać je przyprawą do pizzy Prymat.
Mniej więcej na środku ciasta wzdłuż rozłożyć podsmażone pieczarki, szpinak, czerwoną cebulę i mozzarellę, można posypać jeszcze przed złożeniem przyprawą do pizzy i / lub pieprzem.
5. Zwinąć ciasto tak, aby wyglądało jak na zdjęciu ( najpierw przykryć składniki jedną warstwą, później tą z drugiej strony).
6. Nakłuć ciasto patyczkiem lub widelcem, lekko przesmarować mlekiem na wierzchu. Dla lepszego wyglądu można na wierzch posypać startym serem żółtym itp. według uznania.
7. Piec w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez około pół godziny.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 18.12.2013 19:42
pyszności jedzenie
irenka 17.12.2013 21:28
ciekawe danie
iwi 17.12.2013 17:54
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak