Przepis i sposób przygotowania na: francuskie z mozzarellą, szpinakiem i pieczarkami
2. Szpinak również podsmażyć na masełku dodając do niego 2-3 ząbki czosnku, Kucharka i pieprz do smaku.
3. Cebulę czerwoną i mozzarellę pokroić według w paski/plastry.
4. Rozwinąć gotowe ciasto francuskie i posypać je przyprawą do pizzy Prymat.
Mniej więcej na środku ciasta wzdłuż rozłożyć podsmażone pieczarki, szpinak, czerwoną cebulę i mozzarellę, można posypać jeszcze przed złożeniem przyprawą do pizzy i / lub pieprzem.
5. Zwinąć ciasto tak, aby wyglądało jak na zdjęciu ( najpierw przykryć składniki jedną warstwą, później tą z drugiej strony).
6. Nakłuć ciasto patyczkiem lub widelcem, lekko przesmarować mlekiem na wierzchu. Dla lepszego wyglądu można na wierzch posypać startym serem żółtym itp. według uznania.
7. Piec w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez około pół godziny.
Smacznego :)