Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaczki z chimichurri
3 łyżki Cimichurri,
5 dag startego żółtego sera (np. goudy).
Ciasto francuskie rozmrozić jeśli zamrożone i rozłożyć. Bez wałkowania posmarować chimichurri i posypać startym serem. Jeśli domowe, to rozwałkować na duży prostokąt 20x30 cm - mniej więcej. I też posmarować i posypać serem. Ostrożnie zwinąć w roladę zawijając w pergamin, po czym wsadzić do lodówki.
W tym czasie nagrzać piekarnik do 200°C. Wyjąć ciasto z lodówki i pokroić w plasterki grubości 1 cm. Przełożyć na blachę pokrytą pergaminem lub specjalną podkładką. To konieczne w przypadku ciasta francuskiego. Nie przejmować się dziurami w ślimakach - ciasto rosnąc, zaklei wszystko. Piec ok. 15 minut na złoty kolor.