Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie pierożki z mięsem i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2
piersi z kurczaka 2
cebula 3
pieczarki 30 dkg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie pierożki z mięsem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć z cebulą.
Krok 1 - Francuskie pierożki z mięsem i pieczarkami foto
2
Mięso pokroić na kawałki ok. 2cm. Usmażyć na oleju z solą i pieprzem. Mięso połączyć z pieczarkami. Doprawić solą i pieprzem. Razem podsmażyć. Ciasto rozłożyć i pokroić na kwadraty. Na każdym rozłożyć farsz i złożyć na trójkąty.
Krok 2 - Francuskie pierożki z mięsem i pieczarkami foto
3
Skleić jak pierogi. Piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni ok. 25 minut.
Krok 3 - Francuskie pierożki z mięsem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 03.07.2014 20:22
super, bardzo smaczne
karolina1869 03.07.2014 20:14
uwielbiam takie jedzenie
asiczekz 03.07.2014 16:59
ale bym takich pojadła :)
Adamorek 03.07.2014 12:01
dobry do barszczyku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak