Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z groszkiem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 litry
marchewka 1 sztuka
pieczarki 300 gram
groszek zielony 1 puszka
mąka 4 łyzki
masło 4 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
przyprawa do flaów do smaku
flaki wołowe 1 gotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z groszkiem i pieczarkami

Opłukane flaki gotujemy 15 minut w bulionie z dodatkiem oczyszczonej i obranej oraz startej marchewki. nastepnie płuczemy pieczarki , kroimy w kostkę i podsmażamy dodajemy do flaków , na koniec dodajemy zielony groszek. Masło roztapiamy, do goracego dodajemy mąkę , robimy jasna zasmażkę. Zimna zasmażkę dodajemy do flaków dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak